left
top
right
bottom
beeldmerk dokter Bakx
   
  Huisarts opleiding
   
  In samenwerking met het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam worden bij ons in de praktijk huisartsen opgeleid. Om huisarts te worden moet een dokter, na afronding van haar of zijn geneeskunde studie een opleidingsprogramma van 3 jaar doorlopen, daarin wordt zij/hij getraind in de specifieke vaardigheden van het huisartsenvak. De huisarts in opleiding verblijft een jaar bij ons in de praktijk. Voor het goede begrip, huisartsen in opleiding zijn afgestudeerde en bevoegde artsen.

Het zal kunnen gebeuren dat u behandeld wordt door deze arts. In principe zal u altijd gevraagd worden of u dat goed vindt. In uitzonderingssituaties, spoedgevallen of bij aanwezigheid van een van de huisartsen kan het voorkomen dat u geen keus heeft.

Voor u als patiŽnt zijn er duidelijke voordelen aan deze opleidingssituatie. De huisarts in opleiding heeft meer spreekuurtijd, daarnaast worden alle consulten en visites van de huisarts in opleiding met de eigen huisarts nabesproken en geanalyseerd, er ďkijkenĒ dus twee dokters naar uw probleem. Op de lange termijn helpt u mee aan het zorgen voor goede huisartsen in de toekomst.

Het kan ook zijn dat de huisarts in opleiding vraagt of een consult opgenomen mag worden voor onderwijsdoeleinden. Het spreekt voor zich dat het u vrij staat een dergelijk verzoek af te wijzen en dat er met beeldmateriaal vertrouwelijk wordt omgegaan.

Om op te leiden moet uw huisarts zelf ook een opleiding volgen. Op dergelijke dagen neemt de huisarts in opleiding de praktijk waar. Er is altijd een huisarts in de gemeente die achterwacht is.